Mennyibe kerül egy weboldal?

Befolyásoló tényezők

Számos tényező határozza meg, hogy egy webhely mennyibe is kerül. A kedves olvasó itt most nem fog egy konkrét árajánlatot olvasni, azonban tájékozódhat, hogy mi mindent kell figyelembe vennie, mikor költséget tervez és ajánlatokat kap webfejlesztőktől. A költségek egyik része maga a fejlesztési költség, de számolni kell egy honlap fenntartásának folyamatos költségeivel is. Ez magában foglalja például a webhely domain nevének, a webhely tárhelyének díját valamint a biztonsági megoldások költségeit.

A költségeket három csoportra oszthatjuk, ezek a következők:

1. Weboldal tervezésének költségei: felhasználói élmény és funkcionalitás ötvözete. Egy weboldal hatékonyságát, az optimális kialakítás és funkcionalitás határozza meg. Ez magában foglalhatja a különböző rendszerekkel való integrációt is, a többféle nyelvválasztást, e-kereskedelmi megoldásokat és animációkat stb.
2. A weboldal működési költségei: weboldal vásárlásakor alapvető működési költségek is felmerülnek, például a tárhely, domain név. Mint minden termék és szolgáltatás, természetesen ez is függ a szállítóválasztástól és a teljesítménytől.
3. Folyamatos támogatás és fejlesztés költségei: a weboldal létrehozása után támogatási és további fejlesztési költségek merülhetnek fel. Egyes webügynökségek - ahogyan a WebCoding is -  szolgáltatási szerződéseket kínálnak ügyfeleik számára a fejlesztés, frissítés, víruseltávolítás, biztonság és egyéb változtatások tekintetében.

 

Milyen eszközökre van szükség egy weboldal készítéséhez?

 

Sokan saját maguk vágnak bele egy webhely elkészítéséhez. Még talán a műszaki jártasság nélkül is menne, hiszen a neten elérhető különféle eszközöknek köszönhetően sokféle webhelyet készíthet, persze kinek mennyi kerete van rá. Érdemes azonban alaposan tájékozódni és esetleg szakemberrel konzultálni a témában, hogy pontosan milyen eszközökre is van szükségünk egy webhely elkészítéséhez. Fennáll ugyanis annak a veszélye, hogy olyan termékekbe, szolgáltatásokba ruház be a területen kevésbé jártas felhasználó, amelyek nem igazán térülnek meg. Vegyük sorra, melyek is lehetnek ezek a szükséges eszközök?

Webhely domain neve
A domain név a webhely címe az interneten. Ezt írják be az ügyfelek/felhasználók a böngészőjükbe, hogy elérjék webhelyét. Amikor regisztrál egy domain nevet, jogot kap a név használatára meghatározott ideig. Ezt rendszeresen meg kell újítania. Ha már nincs szüksége az adott domain névre, lemondhatja, így azt valaki más megvásárolhatja később.

Webhely készítő alkalmazás
Ha Ön kezdő a webdizájnban és a webfejlesztésben, valószínűleg webhely készítő alkalmazást használna webhelye létrehozásához. A webhelykészítő egyszerűvé és gördülékenyebbé teszi egy stílusos és felhasználóbarát webhely létrehozását. Könnyen hozzáadhat funkciókat, bővítményeket. Ilyen példaképp a WordPress webhelykészítő. 

Webhosting
A webtárhely az a hely, ahol a tartalmat és fájlokat tárolja a webhelyén. Amikor egy látogató az Ön URL-címének megadásával megpróbál hozzáférni a webhelyéhez, a rendszer a webtárhely-kiszolgálón tárolt webhelyfájlokhoz irányítja. A webtárhely kifejezés gyakran arra a cégre utal, amely bérbe adja a szervereit az Ön webhelyének tárolására és internetkapcsolatot biztosít annak biztosítására, hogy webhelye éjjel-nappal elérhető legyen online.

Tehát mennyibe kerül valójában egy weboldal, és kihez forduljon?

A válasz igen kézenfekvő, ha költséghatékony, jó minőségű alternatívát keres webhelyéhez... cégünk, a WebCoding, webdizájnra, webfejlesztésre szakosodtunk. Lépjen kapcsolatba velünk, hogy megbeszéljük az Ön weboldalával kapcsolatos részleteket és árat!